Goede doel

Met GIG zet Haarlemmermeerse jeugd zich in voor het goede doel, want de opbrengst gaat naar gezamenlijke projecten van het Adamas Inloophuis en Hospice Bardo. In samenwerking met het Spaarne Ziekenhuis zetten deze twee goede doelen uit de Haarlemmermeer zich in voor mensen met kanker en hun naasten. Hierin staat de mens centraal en verdwijnt het ziek zijn (even) naar de achtergrond.

Adamas Inloophuis

Het Adamas Inloophuis opende in het voorjaar van 2007 haar deuren in Nieuw Vennep. In een prachtig, vrijstaand pand is een huiselijke omgeving gecreëerd waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen er terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Het Adamas Inloophuis richt zich nadrukkelijk op de psychosociale zorg en ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten en niet op genezing.

Binnen het inloophuis is onder begeleiding van een vijftal professionele coördinatoren een groep van 110 enthousiaste vrijwilligers actief. Dankzij hun inzet en die van talloze sponsoren, hebben er tussen 2007 en 2013 ruim 45.000 bezoeken in het inloophuis plaatsgevonden. Het Adamas Inloophuis is een prachtige, warme en bijzondere plek waar we ons elke dag inzetten voor mensen met kanker en hun naasten.

Hospice Bardo

Hospice Bardo is een high care hospice: een kleinschalige instelling waar 24 uur per dag palliatieve terminale zorg wordt geboden aan patiënten die weten dat zij gaan sterven, door een team van gediplomeerde verpleegkundigen en vrijwilligers. Bijzonder aan palliatieve zorg is dat het niet meer draait om genezing, maar om kwaliteit van het laatste stukje van het leven. En daarbij is niet alleen de zieke mens, maar ook zijn of haar naaste belangrijk.

Verwendagen

Adamas en Bardo werken vaak samen, en merken dat de patiënten en hun familie daar veel baat bij hebben. Zoals bijvoorbeeld de verwendagen voor de familieleden van de palliatieve patiënten in onze regio. Het hielp hen elkaar te vinden, en samen te genieten van workshops, muziek, lekker eten. Door zo veel te zorgen voor de zieken en door veel zorgen te hebben waren deze mensen zichzelf haast vergeten. De warme aandacht deed hen goed. En dat was ook weer fijn voor de patiënten zelf.

Van de opbrengst van GIG 2016 zullen Adamas en Bardo onder andere verwendagen organiseren. Dat de jeugd van de Haarlemmermeer zich samen met GIG daarvoor wil inzetten, is een geweldig goed plan!

Adamas Inloophuis en Hospice Bardo wensen alle deelnemers en toeschouwers veel plezier en succes!