Wat is Gig

Voor het tiende achtereenvolgende jaar vindt GIG plaats op 16 december 2017 in de grote zaal van Schouwburg De Meerse. GIG is een jaarlijkse benefietshow waarvan de opbrengsten naar stichting Hospice Bardo en stichting Adamas Inloophuis voor kankerpatiënten, in samenwerking met het Spaarne Gasthuis, gaat. Jonge talenten tussen 12 en 25 jaar zorgen voor een unieke combinatie: zij tonen niet alleen hun veelzijdige talent, maar zetten zich ook heel bewust in voor de zieke en stervende medemens in hun nabije omgeving. Alle Haarlemmermeerse middelbare scholen zijn betrokken bij GIG. Er zijn jaarlijks zes prijzen te winnen om kunst bij de Haarlemmermeerse jeugd te onplooien: de top drie van de GIG competitie winnen geldprijzen van respectievelijk €1000, €500 of €250, en de top drie GIG kinderkoren geldbedragen van respectievelijk €500, €250 of €100. Alle opbrengsten van de GIG show en van individuele donaties zullen zonder aftrek van kosten naar onze goede doelen gaan.

Er zijn drie categorieën op Gig 2016:

1. Non-competitief

Optredens die worden geselecteerd door de creatief directeur van de GIG organisatie. Deze nobele groep neemt geen deel aan de competitie maar speelt 'gewoon' voor de goede doelen. Je kunt je hier dan ook niet voor opgeven, want deelname is exclusief op uitnodiging!

2. GIG 2016 competitie: win €250, €500 of €1000

De competitie om de GIG prijs 2016 bestaat uit jongeren die via youtube audities een plekje hebben bemachtigd op GIG 2016. Op 19 december is een professionele jury aanwezig die hieruit de top drie acts kiest. Deze acts winnen de GIG bokaal en de GIG prijzen 2016 t.w.v. €1000, €500 of €250 voor verdere talentontplooiing. De audities en het stemmen starten vanaf 12 september! Op 20 november zijn de Youtube audities gesloten. Check de voorwaarden & procedure en submit jouw act.

3. Kinderkoor competitie: WIN €100, €250 of €500

Alle basisscholen van de Haarlemmermeer krijgen de kans om een koor te vormen bestaande uit tenminste 15 leerlingen van de school. Elke deelnemende school krijgt gratis een zangworkshop van een professionele zangdocent van Pier K. Als meer dan dre scholen deelnemen, zullen voorrondes plaatsvinden. De finale bestaat uit drie scholen die mogen zingen in de grote zaal van Schouwburg de Meerse op GIG 2016. Een professionele jury looft daar de volgende prijzen uit: eerste prijs van €500, de tweede prijs van €250 en de derde prijs van €100. Dit geld is bedoeld ter besteding aan kunst op school. De tweede prijs bestaat uit €250 en de derde prijs uit €100. Elke leerling zoekt minimaal 5 euro sponsoring bij familie en vrienden. Elke cent van sponsoring gaat naar de goede doelen, zonder aftrek van kosten.

Na het succes van de kinderkoorcompetitie op GIG 2016 hopen wij weer veel scholen een plekje te kunnen geven. Als u interesse heeft om deel te nemen aan de kinderkorencompetitie, geef dat dan alstublieft aan vóór 1 oktober 2016 via een email naar bassisscholen@gighaarlemmermeer.nl. Vervolgens zullen wij u benaderen en meer details geven over de voorrondes. Meedoen?